Dag 18 – Adventskalender

Wanneer je een eigen bedrijf start komt er veel meer bij kijken dan alleen het helpen van klanten of het inpakken en versturen van pakketjes. Daar vertel ik vast niets nieuws. Marketing doen hoort daarbij en dat kost tijd. Dat weet je ook. Veel ondernemers laten zich tegenhouden in hun eigen groei vanwege de tijd die hun marketing kost. Dat is echt zo jammer!

Marketing op Instagram kost inderdaad tijd. Net als op ieder ander kanaal. Het is dé manier om dicht bij je potentiële ideale klant te komen. Je kunt simpelweg niet zonder marketing. Jij staat niet voor niets op de lijst om deze mails te volgen over Instagram marketing. Jij wil er meer uithalen, wat dat ook voor jou betekent.

En dus is het nodig dat jij kijkt naar het aantal uren dat je besteed in en aan je bedrijf. Hoeveel % daarvan is bij jou nu besteed aan je marketing? En nog specifieker: aan je Instagram marketing? Dan heb ik het over:

  1. Het bedenken van je content die bijdraagt aan dat wat je wil bereiken.
  2. Het uitwerken van je content (geschreven berichten, Reels, video’s, Stories etc.)
  3. Het plaatsen of inplannen van je content
  4. Het onderhouden van DM contacten
  5. Het reageren op reacties die je krijgt onder een Reel of bericht. 

Zo maar een paar onderdelen waar tijd naartoe gaat. En dit is dan nog tijd die je nuttig besteedt. Want hoe zit het met het eindeloos nadenken over wat je kunt delen en het gedachteloos scrollen?

Bekijk je agenda eens voor komende week. Welke afspraken met klanten heb je? Hoeveel orders moet je verwerken en op de post doen? Dat zijn zaken die sowieso moeten. En bekijk dan eens hoeveel geplande tijd er op je agenda staat voor Instagram. Staat er niets? Vul dan in wanneer je dat goed doen aankomende week.

Ik geef je een paar ideeën hoe je dit kunt doen.

  1. Plan een vast moment in de maand om je content te bedenken en zet het in je contentplan.
  2. Plan een vast moment in de week om je content te schrijven, te filmen en te editen. Je content inplannen kan ook en hopelijk over niet al te lange tijd kan dit ook met Reels 😉 In Amerika kan het al!
  3. Schieten Stories er altijd bij in? Doe dit op 1 vast moment op de dag, bijvoorbeeld aan het begin. Dan heb je dat gedeelte van marketing al gedaan! Even een half uurtje, dan kom je al een heel eind. Of film gedurende de dag voor je Stories en plaats dat op een ander moment (andere dag ook zelfs!) wanneer het niet tijdgevoelig is.

Je tijd besteden aan Instagram marketing moet een van je prioriteiten zijn wanneer je er serieus klanten uit wil halen. En ik neem aan dat je dat wil. Geen tijd bestaat dan dus niet. Het heeft alles te maken met het stellen van prioriteiten, het in te plannen en je er ook aan te houden.

Neem je agenda de komende week en weken daarna en in 2023 serieus. En wanneer je merkt dat Instagram marketing een ding voor je blijft. Je weet mijn Instamarketing Programma te vinden 😉 

Liefs,Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

plaats een reactie

Scroll naar boven
Scroll naar top