Dag 20 – Adventskalender

Mijn grootste fout ooit als het om content gaat: ad hoc content maken. Ik schrok er jaren geleden van hoeveel tijd mij dit kost.

❌ Ik was per bericht 2 keer zo lang bezig! In totaal was ik 6 uur lang content aan het bedenken, foto’s aan het uitzoeken en aan het schrijven. Dat vind ik dus echt zonde van mijn tijd. Ik wist dat dit anders kon.

Hoe ik ervoor zorg dat dit niet meer gebeurt? Ik plan mijn content en ik heb mezelf wat regels opgelegd. Misschien vind je dat gek😏, maar doelloos scrollen op Instagram is toch ook zonde van jouw tijd?

Zo doe ik het:

βœ… Scrollen op Instagram inclusief achterlaten reacties: 10 minuten per dag.

βœ… Instastories bekijken inclusief achterlaten reacties: 10 minuten per dag.

βœ… Instastories maken: 30 minuten per dag. Maximaal 4 dagen per week maak ik Instastories op mijn eigen account.

βœ… DM’s en reacties beantwoorden: 10 minuten per dag. Ik doe dit op de computer, de desktopversie van Instagram, gaat veel sneller πŸ˜‰ 

βœ… Contentplan maken voor 1 maand aan de hand van mijn opzet: 15 minuten.

βœ… Instagramberichten schrijven, Reels maken en berichten inplannen: 2,5 uur.

Het contentplan Γ©n het schrijven van de berichten + het inplannen kost me nu 3 uur per maand in plaats van die 6 uur wanneer ik het adhoc doe.πŸ‘πŸ»

πŸ’­ In die andere 3 uur kan ik dus werken voor klanten. De dingen doen die mij direct geld opleveren. Het maken van de content doe ik, net als jij, om mijn ideale klant te bereiken. Om de interactie aan te kunnen gaan en hen verder te helpen. Om van mijn volgers leads te maken en vervolgens ook klanten. Want dat is wat ik wil en wat jij natuurlijk ook wil.

Weet jij hoeveel tijd je daadwerkelijk kwijt bent aan het bedenken en maken van jouw content? Eens interessant om ernaar te kijken, zodat je dit ook echt kunt plannen in je agenda.

Nog een tip van mij aan jou wanneer je een moment wil dat je echt aan de slag gaat met je content? sluit aan bij de contentschrijfsessie van 9:00 – 11:30 uur. Kost je slechts 7 euro exclusief btw. Ik neem je het eerste kwartier mee om in een goede modus te komen en vervolgens ga je aan de slag met schrijven. Voor mijn klanten in het Instamarketing Programma zitten deze sessie erbij. Ik faciliteer de momenten om echt aan de slag te gaan. Het is aan hen om er te zijn en dat geldt ook voor jou. Klik hier om jouw sessie te boeken in 2023.

Liefs

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

plaats een reactie

Scroll naar boven
Scroll naar top