Dag 22 – Adventskalender

Sommige ondernemers denken dat hashtags dé oplossing zijn. Wat een misvatting. Het is zeer verstandig om ze in te zetten, want je bereikt er een grote groep mensen mee. Volgers die in potentie jouw klant kunnen worden.  Dat worden ze alleen niet omdat ze jou puur en alleen vinden op die hashtag. Dat worden ze omdat ze enthousiast worden van je content. Als jouw content ruk is, zorgen hashtags niet voor een groter bereik, laat staan voor klanten.

Vaak hoor ik ook van ondernemers dat de grote accounts die ze volgen geen hashtags gebruiken. Dat klopt. Deze accounts hebben al zo hard gewerkt, dat ze al genoeg loyale volgers hebben en hun betrokkenheidspercentage al hoog genoeg is, dat wanneer ze iets posten, ze al blij zijn met hun huidige Instagram bereik en ze het niet meer nodig vinden om actief hashtags te gebruiken. 

Toch blijft het wel belangrijk dat jij hashtags inzet. Wanneer je hier goed onderzoek naar doet, module 4 in het Instamarketing Programma, zul je er op den duur de vruchten van plukken. De vrucht van nieuwe volgers, meer bereik door meer likes en reacties. Let op, dat betekent nog steeds niet dat dit automatisch voor meer klanten zorgt. Ik denk dat je wel gemerkt hebt in de afgelopen weken dat daar meer voor nodig is. Daar heb ik je ook al diverse handvatten voor gegeven. En heel veel stof tot nadenken ook.

Daarnaast heb je ook locatietags. Maak daar gebruik van wanneer je vooral ook regionaal werkt. Of als fotograaf wanneer je shoot op mooie locaties. Zo heeft mijn eigen fotograaf door een hashtag een shoot gedaan met een stel op het strand. Het werkt dus echt 😉 

De kunst is om niet continue dezelfde hashtags te gebruiken. Geen banned hashtags én vooral ook hashtags die passen bij je branche. Niet zoals: #ishetalweekend #maandisnietmijnfavodag.

Doe onderzoek, maar 3 lijstjes die je afwisselt en pluk de vruchten van het inzetten van hashtags. 


Liefs,

PS. Mijn Instamarketing Programma met coaching op 23 januari. Dit is voor de ondernemer die door wil pakken in zijn of haar strategie op Instagram. Twijfel je of het iets voor je is? Mail mij of stuur een DM op Instagram. Ik geef graag antwoord op je vragen. De bonussen die jij extra krijgt, bovenop de bonsusen die je hier kunt lezen, wanneer je instapt zijn:
– Een tweede 1:1 sessie van 30 minuten met mij.
– Een week whatsappcontact met mij. Dit is normaal exclusief voor mijn 1:1 klanten en nu dus ook voor jou. Je kunt in die week op mijn werkdagen al je vragen stellen. Casussen voorleggen. Hier krijg je in de eerste week van februari 2023 meer informatie over en hoe je je hiervoor kunt inschrijven voor een week naar keuze.

Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

plaats een reactie

Scroll naar boven
Scroll naar top