Dag 3 – Adventskalender

De afgelopen 2 dagen hebben we het veel over jou. Dat moet ook wel, want jij bent degene die op komt dagen online. Jouw volgers zien jou en ik wil dat ze de mooiste versie van jou zien. Oftewel: dat jij schaamteloos jezelf kunt zijn. Niet de jij met een laagje erover. Er is namelijk niets vervelenders dan naar iemands Stories te kijken en het gevoel te hebben dat er iets niet klopt. Alsof iemand een masker op heeft. Misschien herken je dat wel.

Het beste compliment dat ik vrijwel standaard krijg van mijn klanten: het voelt alsof ik je al jaren ken en je bent echt niet anders dan dat je op Instagram bent. Mijn standaard antwoord: het is veel te vermoeiend om een andere versie van jezelf neer te zetten en waarom zou je ook?

Dat betekent overigens niet dat je vanaf moment 1 helemaal jezelf bent in je Stories. Als je nog nooit video’s hebt gemaakt van jezelf, dan moet je daaraan wennen. En vooral ook aan je stem wennen. Gun jezelf die tijd ook. En wanneer je al een tijdje meedraait in ondernemersland, dan weet je vast nog wel hoe dit voor het eerst was. Ik wel in ieder geval! Ik vind het altijd prachtig om bij mijn klanten die transformatie te zien. Want binnen no time zie ik hun echte ik. Dat gun ik jou ook.

Nog beginnen met Stories maken?

 1. Neem video’s op en plaats ze niet. Kijk vooral naar jezelf en luister naar je stem.
 2. Zodra het comfortabel voelt, plaats ze en leg je telefoon weg. Blijf niet steeds kijken of je reacties krijgt. 
 3. Scherm je verhaal af voor vrienden en familie als dat nog te spannend voelt. Ga naar het profiel van die betreffende persoon. Ga naar de 3 horizontale puntjes bovenin en klik op “je verhaal verbergen.”

  Draai je al langer mee en vind je Stories maken geen enkel probleem?
  1. Wees niet laks en blijf goed ondertitelen.
  2. Gebruik absoluut niet de captions functie om automatisch te ondertitelen. Je dwingt je volger daarmee je hele story uit te kijken. Die tijd heeft iemand wellicht niet en dan loop je een potentiƫle klant mis.
  3. Blijf ook focussen op goede storiereeksen met storytelling. Omdat het je zo natuurlijk gaat, kan het weleens voorkomen dat je stories van de hak op de tak gaan. Dat is zonde.
Liefs,
Deel op Facebook
Deel op Twitter
Deel op Linkdin
Deel op Pinterest

plaats een reactie

Scroll naar boven
Scroll naar top